AWCO Blogg & Nyheter

AWCO Blogg & Nyheter

Crossfit Games 2019

Dag #1

Event2 - Second Cut

800m rodd
66 KB Jerks (12/16KG)
132-ft. Handstand walk

Sista eventet för dagen och i damernas heat 1 fick vi se Sveriges Camilla Salomonsson ta hem förstaplatsen efter en rysare i sista momentet, handstand walk. I en jämn fight med Sigmundsdottir drog hon det längsta strået efter att Sigmundsdottir tappat sitt lilla försprång geno att med endast ett par meter kvar till mållinjen tappa det och hon fick därmed börja om sina handstands walks. Camilla var stabil, gick om och förbi och tog hem heatet!

Hon slutade tillslut 6:a i eventet och är med god marginal vidare i tävlingen! Även Emma Tall och Hanna Karlsson är med i nästa event i Crossfit Games!

Stort grattis och imponerande insatser!

Crossfit Games 2019

Dagen vi väntat på och sommarens höjdpunkt är äntligen här, Crossfit Games 2019!

Extra kul är att så många Skandinaver är med i årets upplaga och självklart håller vi på A Workout Company alla tummar extra mycket för dem!


Sammanfattning av reglerna:
Varje event är värt upp till 100 poäng och atleterna får poäng utefter deras prestation och placering (se tabell). Efter första eventet kommer de 75 bästa att gå vidare till event 2. Följande event tar med de 50 bästa, sedan 40, 30, 20 och slutligen är det 10 kvar till sista eventet. I slutet av helgen är vinnaren den atlet med flest antal poäng. Atleter som hamnar lika får samma poäng. Om en atlet misslyckas med att avsluta ett event inom time cap (vid event med sådant upplägg) kommer deras poäng att bli "capped" och sedan adderas ett penalty för varje repetition som inte är genomförd.

Dag #1
Innehåller 2st event för team, dam och herrarna.

Team Event 1 - Assault to Bob
3 rounds for time

18/25 kalorier Assault Bike
30 toes-to-bar i synk
Big Bob push (släde)

3 varv på snabbast tid och med en time cap på 17 minuter.

Galet intentsivt event med hög puls, mycket styrka och en rejäl utmaning för framförallt benen.
Efter att alla i teamet avslutat sin Assault Bike samlas de under ribban för att göra 30 synkroniserade toes-to-bar. Alla måste slå i fötterna samtidigt för att repetitionen ska räknas och därefter är det en drygt 300 kilo tung släde som ska pushas. Eventet avslutas med att teamet på sista varvet trycker släden hela vägen fram och sedan springer över mållinjen. 


Bra länkar att använda för att håll lite extra koll:
All info om årets upplaga: https://games.crossfit.com/
WOD - Workout of The Day

WOD - Workout of The Day

Ett snabbt lunchpass med flås och mage!
WOD

Dagens WOD blev ett perfekt lunchpass! Lagom flåsigt och bra upplägg för att kunna ge järnet och samtidigt hämta andan mellan stationerna!

Som uppvärming körde jag ett par varv med Picsil Bee Speed Rope Blue och assault bike i lagom tempo. Hopprepet har blivit en klar favorit och det är superenkelt att ställa in längd utan verktyg!

Ett av momenten var att hänga i räcket och flytta fötterna över ett hinder. Det tog bra på bålen och jag använde Picsil Azor Pullup Grips för att rädda händerna!

// A Workout Company
A Workout Company är live!

A Workout Company är live!

Efter en tid av förberedelser, planering och hårt jobb är A Workout Company äntligen live!Att ha rätt träningsutrustning och träningskläder kan vara avgörande för att nå sina fulla potential. A Workout Company erbjuder ett brett utbud av träningstights, träningsshorts, tränings t-shirts, träningstoppar, träningslinnen, sport BH och sporttoppar, funktionsunderkläder och strumpor, träningströjor, träningsbyxor, hopprep och speedropes, pullup grips, träningsväskor och ryggsäckar till rätt tumtejp. Vår ambition är att alltid vara relevanta för dig som kund och därför försöker vi också anpassa vårt sortiment efter de senaste träningstrenderna som gäller just idag. Det kan vara träningstights med låg midja eller ficka, toppar med crop-top, Sport BH i camouflage, slitstarka grips för att göra chins utan att slita på händerna och hopprep för bästa resultat om du vill utveckla double unders eller bara få bättre cardio. Vi gillar att röra på oss och tycker att alla borde ta hand om sin hälsa genom fysisk aktivitet, några av de sporter och träningsinriktningar vi brinner för är Crossfit, funktionell fitness, tyngdlyftning, styrkelyft eller bara ett skönt löppass. Den bästa träningen är trots allt den som blir av!

Vi erbjuder det senaste modet och utbudet inom träningskläder online för dam och herr. Vi brinner för träning och hälsa vilket vi har som utgångspunkt i vad vi tar oss för. Från crossfit, funktionell fitness, högintensivträning till löpning eller ett tufft pass på gymmet vi strävar alltid efter att erbjuda ett anpassat sortiment som hjälper dig att lyckas med din träning. Vi samarbetar endast med officiella leverantörer, internationella som nordiska, med både etablerade varumärken och uppstickare på samma gång – vilket gör att du förutom inspiration även kan känna dig trygg när du handlar hos oss. Vi har lång erfarenhet av retail och vet vad bra service innebär - därför erbjuder vi bra villkor för frakt och retur – allt för att underlätta för dig som kund. Vill du komma i kontakt med oss är du välkommen att maila info@aworkoutcompany.com och vi lovar återkomma inom 24 timmar timmar med bästa möjliga service!

Vår resa handlar om att hjälpa DIG att utvecklas i din träning och hälsa!

//A Workout Company
ARTIKEL 1-4 AV 4.1  | Visa alla